Snelste internetlevertijden

Internet is tegenwoordig onmisbaar in het dagelijks leven, en de levertijd van een nieuwe internetverbinding is daarom belangrijk om te overwegen, vooral voor mensen die recent zijn verhuisd of regelmatig storingen hebben gehad met hun vorige provider. In Nederland duurt het vaak enkele weken voordat een nieuwe internetverbinding geleverd wordt. Gelukkig zijn er wel providers die snellere levertijden aanbieden.

Meer geinteresseerd in de snelheid van je verbinding? Kijk dan bij snel internet of doe een Internetsnelheidstest.

Wanneer je een nieuwe internetverbinding bestelt, is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de levertijd kan variëren afhankelijk van het type dienst dat je kiest. Zo heeft een ADSL-verbinding doorgaans een levertijd van 3 tot 4 weken, terwijl een fiberverbinding mogelijk sneller is. Bovendien kunnen andere factoren, zoals de afstand tot het exchange en de beschikbaarheid van de dienst in jouw gebied, invloed hebben op de levertijd.

Als je overstapt naar een nieuwe provider en gebruikmaakt van de “overstapservice,” kun je rekenen op een levertijd van 4 weken. Dit komt omdat de nieuwe provider de oude dienst moet opzeggen, wat een standaard opzegtermijn van 1 maand heeft. Het is daarom belangrijk om op tijd te plannen en je bestelling op tijd te plaatsen om te voorkomen dat je zonder diensten zit.

Als je verhuist naar een nieuw adres en overweegt een nieuwe provider, is het een goed idee om de levertijden van verschillende providers te vergelijken en te kiezen voor een provider met een kortere levertijd. In sommige gevallen is het mogelijk om je internetverbinding binnen een paar dagen aan de gang te krijgen.

Top 3 snelste internetlevertijden

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een top 3 gemaakt van providers met de snelste levertijden voor een internetverbinding.

  • Snellere toegang tot het internet, vooral als je net bent verhuisd of snel een nieuwe verbinding nodig hebt
  • Voorkom dat je zonder internet zit als je problemen hebt met je huidige verbinding
  • Verbeterde efficiëntie en snelheid bij online activiteiten, zoals het streamen van video’s, videoconferenties en het werken vanuit huis
  • Verhoogde tevredenheid met je internetproviderInternet, bellen, TV

Levertijd: 2-3 weken

Stel iedere maand gratis je snelheid bij

Internet & TV

Levertijd 3-5 werkdagen

Contract: 1 jaar

Tip!

Internet, bellen, TV

Levertijd 1 week

Contract: 1 jaar

Tip!
 

Samengevat is het belangrijk om op tijd te plannen en goed onderzoek te doen om de internetprovider te vinden met de snelste levertijd die aan jouw wensen voldoet. Hoewel het wat tijd en moeite kan kosten om een nieuwe verbinding op te zetten, is de investering op lange termijn de moeite waard om ervoor te zorgen dat je over betrouwbaar en naadloos internettoegang beschikt.

Een tip om nog sneller internet geleverd te krijgen

Bij elk telecomabonnement dat je afsluit heb je wettelijk recht op een bedenktermijn van 14 dagen. Tijdens deze 14 dagen ondernemen sommige providers nog geen actie, omdat het ze anders geld gaat kosten als je achteraf annuleert. Dit zijn dan met name de providers waarbij het 3-4 weken duurt om internet geleverd te krijgen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om afstand te doen van deze bedenktermijn en hierdoor het pakket sneller geleverd te krijgen. Dit is geen absolute garantie, maar zeker het proberen waard. Neem hiervoor dan gelijk na je bestelling contact op met de klantenservice van de betreffende provider.