Snelste internetlevertijden

De snelste internet levertijden vind je hier. De lange levertijden in Nederland zijn met name van toepassing op het internet.
Als je eenmaal internet hebt, dan worden daar ook de diensten telefonie en TV op aangesloten. Een uitzondering hierop is Ziggo. Hier wordt eerst TV aangesloten alvorens internet en telefonie worden geactiveerd. Gelukkig zijn er wel wat dingen aan het veranderen. Zo had je bij KPN voorheen pas na 4 weken een werkende verbinding. Deze tijd is nu aanzienlijk verkort naar slechts 1 week. Wanneer je op dit moment al een verbinding hebt bij een andere provider en gebruik maakt van de overstapservice, dan moet je wel altijd rekening houden met een overstaptijd van een maand.

Top 3 snelste internetlevertijden

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een top 3 gemaakt van providers met de snelste levertijden voor een internetverbinding:

Internet, bellen, TV

Levertijd: 2-3 weken

Stel iedere maand gratis je snelheid bij

Internet & TV

Levertijd 3-5 werkdagen

Contract: 1 jaar

Tip!

Internet, bellen, TV

Levertijd 1 week

Contract: 1 jaar

Tip!

Internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Daarom speelt de levertijd een belangrijke rol met name voor mensen die net verhuisd zijn of die bij hun vorige provider continu storing hadden en zo snel mogelijk een nieuwe verbinding nodig hebben.
Helaas is het zo in Nederland dat een nieuwe verbinding aanvragen vaak enkele weken duurt. In tegenstelling tot bepaalde landen in het buitenland waar het internet al  binnen enkele dagen geregeld kan zijn. Wij kunnen je niet aan een snellere levertijd helpen, maar wij hebben wel een up to date overzicht van providers die jou het snelste van internet kunnen voorzien. Diensten zoals telefonie of TV kun je naar eigen wens nog aanschaffen.

Algemene internetlevertijd

  • Nieuwe ADSL-verbinding levering gemiddeld 3 a 4 weken: Online.nl, Tele2, KPNT-Mobile.
  • Stap je over van provider met overstapservice, dan is de levertijd van het internet altijd 4 weken. Dit komt omdat de nieuwe provider de oude opzegt en de opzegtermijn standaard 1 maand is.
  • Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw adres en je besluit voor een nieuwe provider te kiezen, doe dit dan tijdig. Anders loop je het risico om een aantal weken zonder diensten te zitte

T-Mobile

Gemiddeld is de T-Mobile – levertijd 2 weken. Dit is inclusief een afspraak met de monteur. Van deze levering wordt bijna nooit afgeweken.

Xs4all

Deze provider is samengegaan met KPN, dus dit aanbod is niet meer te bestellen.

Tele2

De levertijd van Tele2 is meestal 3-4 weken. Bij hoge uitzondering 2,5 week.

Jonaz

Dit is een vrij lokale provider met een snelle levertijd van 2 weken en biedt een Alles in 1 pakket aan tegen een goede prijs. Woon je in de omgeving van Amersfoort, dan is een internetvebinding van deze provider een goede keuze!

  • Nieuwe kabelverbinding (coax) levertijd gemiddeld 1 week: Ziggo en Caiway. De Ziggo levertijd wordt iets langer wanneer je kiest voor een monteur. Dit hangt van de planning af.
  • Nieuwe glasvezel internetverbinding: gemiddeld 4 weken als de glasvezel al tot in de woning ligt. Dit wordt ook wel fiber to the home (ftth) genoemd.

Aan de lange levertijden kan vaak niet veel gedaan worden, maar er zijn een aantal providers die toch een snellere levertijd hanteren of tijdelijk gratis of tegen betaling een mobiel internet stick leveren. Een voorbeeld is de Dongel van KPN. Op deze manier kun je toch van het internet gebruik maken terwijl je wacht op je vaste verbinding.