Draadloos internet

De term draadloos internet wil nogal eens verwarring bij mensen opwekken. Er bestaan namelijk een aantal vormen van draadloos internet.

Hieronder staan ze op een rij:

Draadloos internet hotspots

Dit zijn speciale plekken waar een modem staat die voor een beperkt aantal gebruikers draadloos signaal uitzendt. In sommige gevallen betaal je hiervoor om er gebruik van te maken, maar er bestaan ook gratis hotspots.
Een hotspot valt te herkennen aan een duidelijke sticker op het raam.

Draadloos internet

Locaties waar u hotspots het meeste aantreft zijn hotels, campings of vliegvelden maar ook diverse loungerooms kunnen een  hotspot hebben.

Mobiel internet

Niet te verwarren met internet op je mobiele telefoon. Mobiel internetten gaat via zendmasten die een signaal verspreiden en een ontvanger die vervolgens is aangesloten op uw pc of laptop. Meestal komen de ontvangers in de vorm van een usb stick. Een voorbeeld hiervan is de KPN Dongel. Met andere woorden: Dit is internet voor onderweg.

Draadloos internet via een vaste verbinding

Indien u voor thuis een vaste verbinding aanvraagt, ontvangt u van uw provider meestal een draadloos modem. Deze modem sluit u aan via een kabel op het punt waar de lijn binnenkomt en kan vanaf daar het draadloze signaal naar uw computers verspreiden.
U kunt uw eigen draadloze netwerk beveiligen met een WPA2 sleutel die onderop uw modem afgebeeld staat. Zo kan niemand anders gebruik maken van uw draadloze internet signaal.

Geen goed draadloos bereik?

Een repeater kan hier een oplossing zijn. Dit is een eenvoudig kastje dat het draadloze signaal versterkt. Verder is het belangrijk dat het modem een sterk signaal verzend, want dat is natuurlijk de bron. Als het daar al fout gaat, dan kun je een goed signaal wel vergeten. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat het apparaat dat je gebruikt ook een goede ontvanger heeft. Bij een tablet of mobiel zit dit al standaard in het apparaat. De beste manier om erachter te komen of de ontvanger goed is, is door het bereik te testen met meerdere apparaten. Dan kun je ook rekening houden welke apparaten je op welke afstand kunt gebruiken.

Voor meer informatie en uitleg kun je een kijkje nemen op draadloosinternetgids.nl of doe een snelheidstest.