Welke internet provider

Welke internet provider kun je het beste kiezen? Het antwoord op deze vraag hangt af van veel factoren en is voornamelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.
Om je op weg te helpen, hebben we hier een zo duidelijk mogelijk overzicht gecreëerd die in ieder geval kan helpen in de goede richting te denken:

 1. Je gaat verhuizen
 2. Op dit moment ben je ontevreden bij je huidige provider
 3. Je wilt besparen
 4. Je bent op zoek naar een provider die meer/andere (HD) zenders biedt
 5. Je contract loopt af bij je huidige provider en je bent op zoek naar een leuke aanbieding
Welke internet provider

1. Je gaat verhuizen, welke internet provider is geschikt:

 • Controleer of je op het nieuwe adres een aansluiting hebt. Mogelijke aansluitingen zijn: telefoonaansluiting, kabelaansluiting, glasvezelaansluiting.
 • Bepaal welke diensten je nodig hebt voor op het nieuwe adres: alleen internet of met bellen en televisie erbij.
 • Doe een postcode check om te bepalen welke internet providers er leveren op jouw adres.
 • Kies en bestel je pakket naar keuze.
Welke internet provider is op dit moment populair: internet-Tele2, Online.nl alles in 1, Vodafone alles in 1. 

2. Op dit moment ben je ontevreden bij je huidige provider:

 • Controleer bij de huidige provider waar het probleem ligt. Ligt het probleem in de service, dan kun je gerust overstappen. Ligtt het probleem in de aansluiting dan wil je graag zeker weten dat dit probleem zich niet opnieuw voordoet bij de nieuwe provider.
 • Check of je op dit moment contractvrij bent. Zo niet, zorg er dan voor dat je van de technische dienst van de huidige provider toestemming krijgt om tussentijds op te zeggen. Bijvoorbeeld wegens technische problemen die je ondervindt met de diensten. Dit voorkomt dat je een afkoopsom krijgt bij vroegtijdig overstappen.
 • Ga na of de nieuwe provider wel de diensten levert naar jouw wensen. Het is verstandig om van te voren met de gewenste provider te bellen hierover, zodat er geen misverstanden ontstaan. Noteer ook de naam van de persoon met wie je gesproken hebt. Je zal niet de eerste klant zijn die telefonisch verkeerde informatie doorkrijgt.
 • Bestel de diensten die je nodig hebt alvorens de oude provider af te laten sluiten. Pas na bevestiging zeg je de oude provider op.
Wanneer het probleem zich in de aansluiting bevindt dan raden wij aan om via een andere aansluiting je diensten te nemen. Heb je nu diensten via de telefoonlijn stap dan over naar kabel: Ziggo.
Beschik je op dit moment al over diensten via de kabel dan kun je het beste overstappen op een provider die over de telefoonlijn levert: Tele2, Telfort, KPN, Online.nl, Xs4all, Stipte.


3. Je wilt besparen:

 • Ga na of je van je huidige contract af kunt.
 • Bekijk wat je op dit moment betaalt voor de huidige diensten. Indien je ook belkosten hebt, dan is het raadzaam de laatste 3 facturen te bekijken, zodat je weet wat voor kosten je hier maandelijks aan kwijt bent.
 • Bij de huidige provider is het in bepaalde gevallen mogelijk om met het pakket omlaag te gaan in kosten. Soms kun je een optie voor onbeperkt bellen erbij nemen, zodat je telefoonkosten lager worden. Voordat je een overstap overweegt is het handig om hier eerst naar te kijken.
 • Bekijk hieronder ons bespaaradvies voor het voordeligste pakket van dit moment.
Bij welke provider bespaar je het meest op het basispakket: Vodafone alles in 1.

4. Je bent op zoek naar een provider die meer/andere (HD) zenders biedt:

 • Ga voor je zelf na welke zenders je graag bekijkt.
 • Indien je ook een fan bent van een goede beeldkwaliteit, zoek dan naar een provider met de meeste HD zenders.
 • Heel belangrijk: bepaal of je alleen de TV dienst wil afnemen of een combinatie met internet of bellen. Veel providers leveren namelijk alleen TV als je ook internet bij je abonnement neemt.

5. Je contract loopt af bij je huidige provider en je bent op zoek naar een leuke aanbieding:

 • Indien je al diensten hebt, controleer dan bij je provider of je contractvrij bent.
 • De beste aanbieding is niet perse de goedkoopste aanbieding. Soms kan het voordeliger zijn om goede kwaliteit te ontvangen voor minder geld. Mogelijk moet je hier wat extra onderzoek naar doen. Ervaringen van andere gebruikers zijn hier vaak het meest betrouwbaar. Een goede site om deze reviews na te lezen is: Trustpilot. Hier kun je zien welke internet provider het beste is op basis van gebruikerservaringen.
Tips voor goede aanbiedingen: internet-Tele2, internet en bellen-Tele2, Online.nl, KPN, internet, bellen en TV-Tele2, Online.nl, Ziggo.